Marmotte 2024

Beestige uitdaging!

Oostenrijk 2022 was ons laatste wapenfeit en de traditie indachtig is 2024 opnieuw een jaar van actie.
Met de organisatie Tour de Vacance hebben we een goede partner gevonden en met hen zetten we begin van volgende zomer De Marmotte op het programma.

De formule verschilt amper met wat de laatste jaren gebruikelijk was. 4 dagen in de bergen, een eerste verkenningsrit samen (met bevoorrading), een vrije dag en D-day met het serieuze werk.
Briefing over de ritten, volgwagens en bevoorrading wordt voorzien.

Overnachten is dit maal niet in een hotel maar in ruime moderne appartementen met zeer comfortabele één-persoonsbedden. 
Ik citeer even uit de promo van Tour de Vacances: 

“De apartementen maken deel uit van een groot chalet in de kern van Villard Reculas. Gelegen op zo’n 3 kilometer van het dorp Huez in bocht 6 van de Alpe d’Huez. Dus een mooie route om naar de top te fietsen of om af te dalen via de welbekende haarspeldbochten naar het centrum van Le Bourg d’Oisans, de startlocatie van La Marmotte. Elk appartement beschikt over een moderne keuken, een comfortabele living met satelliet-TV, DVD-speler en een hi-fi system. Er is WIFI en een wasmachine. Je deelt een tweepersoons slaapkamer in een gedeeld appartement.

Ontbijt, pasta en diner

Op de dag van aankomst wordt het eerste 3-gangen diner bezorgd en je keuken gevuld met ontbijtproducten zoals koffie, thee, fruitsap, diverse broodbeleg, yoghurt, melk, cruesli en fruit. Elke ochtend staat er vervolgens vers brood voor de deur en wordt de pasta bezorgd voor in de middag. Een pasta-salade of warm pastagerecht zodat je na het fietsen meteen weer koolhydraten kunt stapelen. Het 3-gangen diner wordt dagelijks eind van de middag bezorgd in je appartement. Elke dag vers bereid met vlees of vis, verschillende groenten en voldoende koolhydraten. Even opwarmen in oven en klaar! Het diner wordt bereid door een Nederlands-Belgische cateraar, in deze regio bekend om de uitstekende kwaliteit en gebruik van verse producten.”

Wanneer? Van dinsdag 2 tot zaterdag 6 juli

Net na de ‘echte Marmotte’: we worden verwacht op dinsdag 2 juli. Woensdag is er dan de voorbereidingsrit, donderdag een vrije dag, vrijdag is D-day met uiteraard ‘s avonds nog een terrasje een lekkere maaltijd en wellicht een goede en verdiende nachtrust.

De Marmotte is 174 km fietsen en 5000 hoogtemeters overwinnen. Het parcours loopt over de Col du Glandon, Col du Télégraphe, Col du Galibier om te eindigen op Alpe d’Huez. Naar de appartementen is het daarna enkel nog bergaf (of toch bijna).
We voorzien een B-rit: de kleine Marmotte, zelfde parcours maar zonder Alpe d’Huez.

Kostprijs

Fietsers betalen 480 euro: iets duurder dan vorige actie maar we zijn twee jaar verder en besteden heel wat werk uit… toch denken we dat dit geen al te hoge prijs is voor wat geboden wordt.
Niet fietsers kunnen ook mee. Zij betalen 360 Euro voor verblijf en maaltijden. 

Interesse?

Onze vaste cyclosporters krijgen momenteel voorrang om in te schrijven voor deze actie.

Heb jij ook interesse? Laat het ons weten via jan@cyclosportersazg.be