Corona…

Wat te doen met ons sportieve fietsevenement in september ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. Een jaar opschuiven naar 2021 en op voorhand annuleren of de kansen en actuele ontwikkelingen afwachten?
Sinds het uitbreken van het Coronavirus zijn er veel vragen, maar weinig antwoorden. Regeringsleiders van getroffen landen reageren uiteenlopend op de verschillende vraagstukken en de pandemie uit zich overal anders. Enfin: maak daar maar eens beleid op. Voorwaar geen sinecure.

Uitgangspunt

Na een digitale bijeenkomst in België, Zwitserland en Nederland zijn wij van mening dat we ons treffen in Oostenrijk van woensdag 09-09-2020 tot en met 13-09-2020 vooralsnog dóór willen laten gaan.
Belangrijke voorwaarde is voor ons dat we zo weinig mogelijk concessies hoeven doen aan het verblijf en de mobilisaties ter plaatse. Als er bijvoorbeeld uitsluitend twee aan twee gefietst mag worden, dan is dat voldoende reden om alsnog de boel af te blazen.
Uiteraard moeten de voorzorgsmaatregelen, maatstaven en wettelijke regels per land dit ook toelaten.

Motivatie

De volgende criteria liggen ten grondslag aan dit uitgangspunt:

  • Een sportief doel hebben op korte termijn geeft trainingsmotivatie Het is misschien woekeren met de tijd om een juiste moment te zoeken. Wees creatief!
  • We stimuleren de economie als we niet álles een jaar opschuiven. We zullen zelf deze mee vlot moeten trekken. Als iedereen zijn uitgaven een jaar stil legt, komt de economie alsnog vanzelf tot stilstand. Wij zien onze activiteit dan ook graag in een wat groter verband dan uitsluitend het evenement op zich. Als Hotel Belvedère nog maar open is in 2021 (bijvoorbeeld)??
  • Uiteraard kunnen sponsorinkomsten er anders uit zien. Voor Wilma, Rian en Arja had het afzeggen van hun dansavond op 3 april vooralsnog een positief effect op de sponsorinkomsten. Een recordbedrag door de groep zal er niet inzitten maar we genereren wel een injectie voor 2020 ipv 2021.
  • We hebben geen glazen bol voor wat betreft de ontwikkelingen in Europa. Maar zodra er weer vrij verkeer mogelijk is, verwachten wij dat mensen hun veren opschudden en weer gaan plannen.
  • Artsen Zonder Grenzen wordt ook ingezet ter bestrijding van het Coronavirus en verlaten als laatste het rampgebied. Laten we hier een voorbeeld aan nemen.