A-route

GPX is beschikbaar maar wel op basis van op Strava uitgetekend parcours.

Download A-route

Korte beschrijving…

Vanuit het hotel rijden we via de hoofdbaan richting Prutz. Het zal immers vroeg genoeg zijn en de afstand is beperkt (5 km). De Pillerhöhe start een beetje verder in het dorp: kort (10 km) en krachtig: wie daar niet wakker van wordt…

Gemiddeld stijgingspercentage 6,7%, maximaal iets meer dan 14%.

Pillerhöhe

Daarna is het dalen tot de Inn in Imst. Daar volgt een korte klim (2km) en afdaling – vals plat tot Landeck waar we na 60km op het parcours van de B-rit komen.

Die start met de Arlbergpas vanuit Landeck: 34 km klimmen aan een gemiddeld percentage van 3%. De laatste 6 km zijn de zwaarste, 2 km aan gemiddeld 8% gevolgd door 2 km aan gemiddeld 10% (maximale stijging 12,5%) daarna wat rustiger tot de top.

Albergpas

Afdalen (33km) tot Bludenz zal welkom zijn, want daarna volgt opnieuw een lange maar wondermooie klim via de Silvretta Hochalpenstrasse. De totale lengte van de klim is 44 km maar ook hier is de aanloop zeer gemoedelijk om daarna met 15 lastige kilometers te eindigen. Hier kom je maximale percentages tegen boven 13%.

De Silvretta Hochalpenstrasse van uit Bludenz

Een paar cijfers:

  • 12,5 km klimmen met stijgingspercentages boven 5%
  • 4,8 km daarvan is dat percentage meer dan 10%
  • De steilste km is 9,8%
  • De steilste 5 km is 8,7%

Op de top hebben we zo’n 160 km op de teller. Afdalen doen we langs de C-route: bijna 50 km aan een zacht gemiddelde (2,6%). Af en toe wat bijtrappen zal wel mogen zeker… Van Landeck terug naar het Hotel is uitbollen…

De klassieke welverdiende pint zal welkom zijn.