Oostenrijk 2020

Niet meer op koers….

Beste sportvrienden, het ziet er niet goed uit. De gewijzigde situatie rond Covid-19, het instellen van een avondklok in Antwerpen en het ontstaan van nieuwe besmettingshaarden hebben ons doen besluiten om het fietsproject met de Cyclo’s voor Artsen Zonder Grenzen te ANNULEREN voor 2020.
Spijtig, maar het is niet anders.
Op dit moment spelen er teveel onzekerheden, is het reisadvies negatief en willen wij zeker de gezondheid van onze deelnemers niet in de waagschaal stellen.
Hotel Belvedère heeft onze annulering inmiddels geaccepteerd.

Editie 2021

Vooralsnog is ons plan om het programma één op één te kopiëren naar 2021. Dus verblijven in Hotel Belvedère in Ried im Oberinntal. Data nog nader vast te stellen, we gaan wel uit van een periode van woensdag tot en met zondag in september 2021.

Financiën

Normaal gesproken heb je je aanbetaling van 150,00 Euro voldaan, waarmee je inschrijving definitief was.
Ons voorstel is om dit inschrijfgeld te ‘parkeren’ op de Cyclo-bankrekening, waarmee je voorinschrijving voor editie 2021 het uitgangspunt is voor jou en voor ons als organisatie. En wat een mooie collectieve doorstart geeft aan editie 2021!
Heb je inmiddels de volledige reissom ad. 330,00 Euro voldaan, dan storten wij sowieso 180,00 Euro terug op jouw bankrekening.
Mocht je reeds nu af willen zien van voorinschrijving voor 2021, dan respecteren we dat en storneren jouw aanbetaling. Uiteraard hopen we dat je aan boord blijft!
Op een later tijdstip je inschrijving voor 2021 intrekken omdat het je niet langer past om mee te gaan kan natuurlijk ook. We zullen dan eveneens jouw reissom aan je terug betalen.
Heb jij de wens om je inschrijfgeld op korte termijn terug te ontvangen, stuur dan een mail naar arja@cyclosportersazg.be, dan maken we er werk van.

Sponsoring

Heb je al financiele bijdragen vergaard van welwillende sponsors? Fantastisch! Uiteraard blijven deze inspanningen opgetekend in onze archieven en nemen we ze mee voor 2021.

En wat het had moeten zijn…

Naar de bergen…

Uiteraard! En wel die van Oostenrijk met een verblijf in het prachtig gelegen hotel Belvedère in Ried im Oberinntal. We gaan er aangenaam verpozen: mooie kamers, verzorgde maaltijden en paradijselijke welness-voorzieningen. Voor een sfeerimpressie van het hotel kijk je op http://www.hotel-belvedere.at/hotel.html
De rustdag zal geen straf zijn.

Programma

Woensdag09-09-2020Inchecken vanaf 14:00 uur
Donderdag10-09-2020Openingsrit. We rijden als groep
Vrijdag11-09-2020Vrije invulling
Zaterdag12-09-2020D-Day
Zondag13-09-2020Afscheid en tot ziens

Dag 1

 • Gezamenlijke fietsrit naar de Kaunertaler Gletsjer (2750m) waar ieder aan eigen tempo begint aan
  • 40 km klimmen met een gemiddelde percentage van 4,9%
  • waarschijnlijk vloekt op de laatste 9 kilometers van de klim: die zijn immers de zwaarste en het gemiddelde gaat daar vaak over 10%
  • afdaalt langs dezelfde weg (Kaunertaler is geen pas en stopt gewoon aan de gletcher
  • in de afdaling aan het meertje (of boven aan de gletcher) geniet van de gezamelijke lunch

Dag 2 (opties naar eigen keuze)

 • Samnaun bezoeken (Zwitserse tolvrije plaats)
 • Met fiets of auto naar de Kaunertaler Gletsjer
 • Plaatsje Landeck bezoeken
 • Reschenpass (met kerktoren die nog in het stuwmeer te zien is)
 • Wellness in het hotel

Dag 3

 • A-rijders: (vanuit Hotel) Pillerhöhe (1559m) – Arlbergpass (1802m) – Bludenz – Silvretta Hochalpenstrasse – Bielerhöhe (2036m)
  • Totaal 230 km – 4600 hm
 • B-rijders: (vanuit Landeck!) Arlbergpass (1802m) – Bludenz – Silvretta Hochalpenstrasse – Bielerhöhe (2036m)
  • Totaal 160 km – 2700 hm
 • C-rijders: Silvretta Hochalpenstrasse in tegengestelde richting
  • Totaal tot Bielerhöhe (dus omhoog, daarna alles omlaag) 50 km – >1200 hm

Financieel inzicht

De kosten voor verblijf in Oostenrijk zijn geraamd op 330,00 Euro per persoon. Daarin zijn inbegrepen logies, dagelijks ontbijt en diner, lunchpakket op dag 1 en alle bijkomende organisatiekosten. Ook willen we op D-Day voorzien in wat sportvoeding, repen, bananen e.d.

Definitief inschrijven

Voorlopig hebben deelnemers van vroegere edities voorrang om in te schrijven. Na 31 januari 2020 maken wij de balans op of we iedereen kunnen herbergen en of er nog plaats is om nieuwelingen toe te voegen aan onze groep.

Buddybrief

Het doel om aan deze editie mee te doen, blijft onverminderd sportief én humanitair. Het moge duidelijk zijn dat dit op 2 fronten inspanningen van onze deelnemers vergt.
Sportief optimaal in vorm zijn om ter plekke een beetje mee over te kunnen met de gemiddelde fietser.
Humanitair omdat onze inzameling voor het goede doel een minstens zo zwaarwegend item is: we willen als collectief immers een flinke duit in het zakje doen van Artsen Zonder Grenzen. Ook daarvoor is een ieders inzet noodzakelijk.
Als nieuwe organisatiecommissie hebben we gertracht wat uitgangspunten op papier te zetten, zodat voor een ieder duidelijk is wat je van een ander mag verwachten.
We brengen dit gedachtegoed onder in een zogenaamde Buddybrief. Wil jij een nieuwe deelnemer enthousiasmeren voor deelname, dan heb je met deze Buddybrief een leidraad wat de uitgangspunten van de Cyclo’s voor Artsen Zonder Grenzen.
De Buddybrief sturen we mee met onze volgende Nieuwsbrief.

En verder…

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of lig je ergens écht van wakker van en kunnen wij het oplossen, stuur dan een berichtje naar arja@cyclosportersazg.be